Din ce sunt facute florile artificiale?

Un trandafir cu orice alt nume ar mirosi la fel de dulce; aceeași idee se aplică și florilor artificiale. Florile artificiale sunt cunoscute sub o varietate de nume, cum ar fi flori de mătase, flori false, flori de hârtie, botanice permanente.

În mod tradițional, florile artificiale erau făcute din materiale de mătase. Acesta este motivul pentru care de-a lungul istoriei au fost denumite flori de mătase. Astăzi, termenul popular pentru aceste produse este flori artificiale, datorită varietății diferitelor materiale folosite pentru a le face. Tehnologia avansată de imprimare de astăzi permite includerea unor detalii deosebite în produsul finit, astfel încât acestea să arate la fel de bine, dacă nu mai bine decât cel real.

Din acest motiv, florile artificiale au devenit din ce în ce mai populare în rândul florarilor pentru aranjamentele de decor pentru casă și decorarea evenimentelor. Gama de materiale și tehnici utilizate pentru a face flori artificiale include:

Material de matase

Mătase 100% autentică ar fi mult prea scumpă pentru a face flori de mătase produse în masă. În schimb, țesătura din poliester, care are o strălucire și un finisaj similar, este folosită pentru a face flori de mătase. În producție, greutățile și amidonul țesăturii determină cât de moale la atingere va fi floarea finită. Acest material este imprimat, tăiat, modelat și asamblat pe tulpini pentru a arăta ca niște flori adevărate.

Tesatura de catifea

În mod tradițional, catifeaua a fost un alt material folosit pentru a face flori artificiale, în special trandafiri roșii. Țesătura de catifea folosită este destul de subțire și ușor de modelat pentru a crea floarea artificială. Aceasta este încă o alegere populară astăzi, deoarece este foarte plăcută din punct de vedere estetic și durabilă.

Texturi naturale

Acestea sunt materiale care sunt modelate în forme pentru a arăta și a se simți ca niște flori naturale. Un exemplu al acestor materiale utilizate sunt suculentele artificiale. Sunt turnate din materiale plastice speciale care le fac să arate și să se simtă ca textura cauciucoasă a unei suculente naturale. Foarte realiste, aceste plante au devenit o alegere populară pentru terarii și aranjamente de grădină.

Spuma de polistiren

Spuma de polistiren este folosită pentru a crea miezul interior al multor fructe și legume artificiale și poate fi folosită chiar și pentru suculente. Spuma este turnată în forma familiară a unui măr sau a unei pere etc. și apoi este vopsită pentru a arăta realist. Adesea produsul este apoi pulverizat cu un strat ușor de lac sau adeziv pentru a-i oferi un finisaj lucios.

Țesături lame

Multe flori și frunziș de sezon trebuie să arate strălucitor și plin de farmec. Pentru a adăuga un pic de bucurie de sărbători acestor flori, țesăturile care au folie lucioasă sunt folosite pentru a crea flori festive, cum ar fi poinsettia și ilisul. Prin utilizarea acestor țesături, florile artificiale festive pot fi create într-o varietate de culori și stiluri strălucitoare.

Real Touch

Real touch, sau atingerea naturală, este o tehnologie specializată care a fost dezvoltată în ultimii 20 de ani în fabricarea florilor artificiale. Multe tipuri diferite de țesături și materiale plastice sunt folosite pentru a face flori reale cu atingere. Materialele sunt acoperite cu o substanță chimică specială care, atunci când este uscată, oferă un finisaj moale și autentic, ceea ce face ca materialul să se simtă ca o adevărată petală sau frunză de floare. Una dintre cele mai populare flori artificiale create prin această metodă este orhideea.

Țesături din plastic

Multe țesături din plastic sunt folosite pentru a crea verdeață artificială, frunziș și plante. În timpul producției, grosimea și compoziția materialului sunt determinate de cantitatea de flexibilitate pe care o necesită articolul finit. Tehnologia a avansat semnificativ, astfel încât plantele artificiale pot fi realizate din materiale rezistente la UV care nu se estompează. Acest lucru le permite să fie amplasate în aer liber și în colțurile însorite ale casei.