Zodiacul si florile – care este floarea ta din luna nasterii?

Deși probabil că suntem cu toții familiarizați cu semnificatia zodiilor și pietrele noastre de naștere, este posibil să nu știm despre florile din luna nașterii. Dar fiecare lună are o floare desemnată care are propriile semnificații speciale! La fel ca semnele zodiacale și pietrele de naștere, se spune că florile lunii nașterii oferă o perspectivă asupra caracteristicilor oamenilor născuți în acea lună, dar vă ajută și să alegeți un cadou de ziua de naștere semnificativ!

Floarea lunii ianuarie: Garoafa

Garoafele sunt flori cu petale mari, frumoase, ciufulite și înfloresc într-o varietate de culori, de la roșu intens la galben și alb. În mod neobișnuit, aceste flori sunt cele mai bune în timpul lunilor de iarnă, făcându-le floarea perfectă a lunii nașterii pentru ianuarie! Garoafele simbolizează în general loialitatea, dragostea și devotamentul. Potrivit acestei flori, despre oamenii născuți în ianuarie se spune că sunt pasionați și un prieten loial și protector.

Floarea lunii februarie: Violete

La fel ca piatra natală a lunii februarie, care este ametist, floarea lunii sale de naștere este, de asemenea, violet! Din punct de vedere istoric, petalele lor în formă de inimă au fost folosite în poțiuni de dragoste – ceea ce credem că se potrivește perfect pentru luna care este casa Zilei Îndrăgostiților! Se spune că frumoasa violetă simbolizează smerenia, înțelepciunea și credincioșia. Prin urmare, se spune că cei cu o zi de naștere în februarie sunt umili, înțelepți si cinstiți.

Floarea lunii martie: Narcisa

Pe lângă faptul că sunt floarea națională a Țării Galilor, narcisele sunt și floarea lunii nașterii pentru martie. Petalele strălucitoare ale acestor flori frumoase răspândesc bucurie și fericire, marchează sosirea primăverii! Narcisele semnifică noroc, renaștere și prosperitate. Iar cei cu narcisa ca floarea lunii de naștere au o dispoziție veselă și fericită.

Floarea lunii aprilie: Margaretă

Chiar dacă ne putem gândi la margarete ca la flori care apar pe câmpurile noastre, ele sunt, de asemenea, o floare frumoasă de oferit cadou. Margaretele Gerbera sunt deosebit de bune pentru a fi expuse într-o vază. Această floare a lunii nașterii semnifică inocența și loialitatea, așa că oamenii născuți în aprilie se spune că sunt dulci, amabili și loiali!

Floarea lunii mai: Crin

Crinul este o floare cufundată în mitologie și tradiție și este o floare preferată de miresele regale! În mod tradițional, această floare reprezintă dulceața, smerenia, maternitatea și o întoarcere la fericire. Credem că aceste semnificații sunt frumoase și ar face din această floare un cadou perfect pentru cineva cu o zi de naștere în luna mai, mai ales dacă este mamă!

Floarea lunii iunie: Trandafir

Mulți oameni ar putea fi surprinși să audă că trandafirul este floarea lunii de naștere a lunii iunie, deoarece este o floare atât de puternic asociată cu februarie și Ziua Îndrăgostiților! În general, se spune că trandafirii reprezintă dragostea, frumusețea și devotamentul. Cu toate acestea, semnificația lor se poate schimba în funcție de culoarea petalelor.

Floarea lunii iulie: Nemtisor

Nemtisor (Delphinium) este o floare clasică găsită în Marea Britanie și se găsește sălbatic în multe păduri de acolo. Sunt cunoscute a fi flori vesele și garantat că vor înveseli ziua oricui! Aceste flori simbolizează pozitivitatea, demnitatea și o inimă deschisă, așa că se spune că oamenii născuți în iulie sunt oameni cu inimă bună, care sunt încântați să fie în preajmă.

Floarea lunii august: Gladiole

Această floare colorată este populară în lunile de vară și își are originea în Africa de Sud. Pe lângă faptul că sunt floarea lunii nașterii pentru august, sunt și floarea a 40 de ani! Se spune că floarea de gladiolă simbolizează integritatea morală, forța de caracter și onestitatea. Deci, despre oamenii născuți în august se spune că sunt oameni puternici și independenți.

Floarea lunii septembrie: Aster

Numiți după forma lor, după cuvântul grecesc pentru „stea”, asterii sunt flori frumoase care pot înflori într-o varietate de culori. Aceste flori pot fi găsite pe tot parcursul anului, dar în luna septembrie, pe măsură ce toamna începe să se strecoare, ele devin una dintre cele mai vibrante flori care pot fi găsite! Aceste flori sunt renumite pentru asocierile lor cu dragostea, credința, înțelepciunea și inocența. Aceste semnificații frumoase le-ar face cadoul perfect pentru orice bebeluș din septembrie!

Floarea lunii octombrie: Gălbenele

Culorile strălucitoare, de toamnă ale gălbenelei sunt instantaneu recunoscute și potrivite pentru luna octombrie! Această floare este plină de istorie și poate fi urmărită până când a fost folosită de azteci! Această floare a lunii nașterii reprezintă determinarea și încăpățânarea. Cu toate acestea, natura lor strălucitoare și colorată îi face și să fie asociate cu sentimente de creativitate.

Floarea lunii noiembrie: Crizantema

Floarea lunii de naștere din noiembrie este una dintre cele mai populare flori tăiate din lume, datorită spectrului uriaș de culori în care înfloresc. În general, se spune că crizantemele simbolizează onestitatea, prietenia și fericirea. Dar se crede că sunt și un simbol al norocului și că aduc noroc caselor unde sunt expuse!


Floarea lunii decembrie: Holly

Deși această floare a lunii nașterii nu este din punct de vedere tehnic o floare, nu este surprinzător să o vedem drept simbolul lunii decembrie, datorită asocierii sale cu sezonul sărbătorilor! În ciuda istoriei sale ca simbol al protecției împotriva vrăjitoarelor în timpurile păgâne, această plantă este acum asociată cu sentimente de pace, veselie și noroc. Adăugarea de holly la orice buchet de decembrie ar adăuga o notă festivă perfectă!