4 tehnici pentru uscarea florilor

Deși sunt frumoase și cunoscute pentru varietatea lor mare de culori, dimensiuni, forme, origini și arome, florile naturale au o durata redusa. Dar, din fericire pentru noi, tehnicile moderne au făcut posibil ca acestea să fie păstrate aproape de starea lor inițială. Există o mulțime de modalități eficiente de a face acest lucru. Printre aceste tehnici se numără marea varietate de metode de uscare a florilor.

În timp ce mulți optează pentru flori proaspete în ocazii precum nunți și întâlniri romantice speciale, florile uscate au început să atragă atenția pentru astfel de evenimente prin atractivitatea sa unică. Ești curios să înveți cum să usuci florile ca metodă primară de conservare? Iată câteva dintre numeroasele moduri în care le puteți face singur acasă:

Uscare la aer

Metoda de uscare la aer este recunoscută ca fiind cea mai bună tehnică dacă doriți să vă păstrați florile rezistente și vii. În ciuda faptului că este uscată la aer, veți observa cum fiecare floare își păstrează forma și culoarea naturală. Pentru a-ți usca florile la aer, adună-le pe toate și leagă-le pe o sfoară. Un capăt al sforii trebuie legat cu capul în jos de un cuier, grinda de tavan sau un băț. Aveți grijă să nu puneți florile într-o zonă cu calea directă a razelor solare. Așteptați până la maximum șapte zile.

Uscat la cuptor

La fel ca metoda de uscare cu aer, tehnica de uscare în cuptor are ca rezultat o perioadă de așteptare mai rapidă în loc de câteva zile. Cu un cuptor, puneți florile înăuntru și lăsați ușa deschisă timp de aproximativ opt până la douăsprezece ore. Rețineți că florile trebuie așezate pe o hârtie de ceară sau pergament tapetată pe o foaie de prăjituri cu cuptorul la cea mai mică temperatură.

Uscare in portbagajul masinii

O tehnică bizară, dar unică pentru uscarea florilor, este folosirea mașinii ca echipament principal. Dacă nu parcați vehiculul într-un garaj sau îl lăsați să se usuce după o spălătorie, atunci această metodă este perfectă! Sub soare, deschide portbagajul mașinii. Înfășurați florile în hârtie de pergament și puneți-o în portbagajul mașinii. Utilizarea metodei de uscare a portbagajului duce de obicei la o rotație de opt ore.

Cuptor cu microunde

Un alt echipament de coacere pe care îl puteți folosi pentru uscarea florilor este cuptorul cu microunde. Nu uitați să folosiți un recipient pentru microunde și nisip siliciu pentru această tehnică. În primul rând, îndepărtați orice frunziș nedorit din buchet. Apoi, acoperiți complet florile cu nisip de siliciu. Nu în ultimul rând, puneți o cană de apă și florile în cuptorul cu microunde și încălziți timp de două-trei minute. Uscați aceste flori la intervale de 30 de secunde.

Cu aceste metode de uscare, sperăm că vă puteți bucura să vă faceți propriile flori uscate și să le aranjați în orice tip de buchet sau ornament pe care doriți să-l faceți cadou sau să-l expuneți în spațiile dumneavoastră private.