5 motive sa folosesti albastru in decorarea casei

Albastrul are efecte de anvergură în funcție de nuanță și nuanță. Albastrul deschis este relaxant și calmant, în timp ce albastrul mai strălucitor poate fi energizant și revigorant. Albastrul oceanic reflectă o paletă relaxantă și conexiunea noastră cu natura. Nuanțele mai închise, precum bleumarinul, reprezintă puterea și fiabilitatea. Indigo reprezintă partea strălucitoare, mai saturată, care adaugă încredere și vivacitate atunci când este amestecată cu alte culori îndrăznețe. Descopera 5 motive sa folosesti albastru in decorarea casei tale.

Luminozitate

Primul nostru motiv necesită puțină știință. Când lumina strălucește pe o piesă de mobilier sau pe un decor pentru casă, articolul absoarbe fiecare culoare a spectrului, cu excepția uneia, care este culoarea pe care o vedeți. Deoarece albastrul are o lungime de undă foarte scurtă, el sustrage absorbția și, prin urmare, este culoarea cea mai ușor de văzut (de aceea oceanul apare de obicei albastru sau de ce poate fi dificil să spui dacă ceva este negru sau bleumarin).

Analizați știința și obțineți acest lucru: albastrul este o culoare grozavă pentru interioare, mai ales în spațiile întunecate, deoarece injectează un spațiu cu luminozitate și culoare! Dacă există multă lumină naturală, albastrul va face ca o cameră să strălucească. Și chiar dacă nu există multe ferestre, albastrul va atrage în mod natural lumina și culoarea dintr-o cameră întunecată.

Camerele albastre sunt bune pentru sănătatea ta

Nu ne crezi? S-a demonstrat că camerele albastre scad tensiunea arterială și ritmul cardiac și, deși se opune expresiei „a te simți albastru”, s-a dovedit în mai multe studii că locuirea într-o cameră albastră ajută persoanele cu depresie. Este aproape imposibil să fii stresat într-o cameră albastră!

Albastrul ne ajută și pe noi să dormim. Culoarea neutralizează nivelurile de melatonina (un hormon care anticipează apariția nopții), ceea ce înseamnă că este o culoare revigorantă și energizantă când melatonina este scăzută dimineața și este o culoare liniștitoare și relaxantă noaptea când melatonina este ridicată și suntem încercând să adoarmă. Ce înseamnă toate acestea pentru designerii de interior? Fără îndoială: albastrul este culoarea pentru dormitor.

Albastrul oferă cea mai versatilă paletă

Fiecare culoare are o antologie de nuanțe și nuanțe, dar va fi dificil să găsiți un roșu liniștitor sau un gri strălucitor și distractiv. Albastrul, însă, este o culoare fără limite. Adăugați un albastru pal în spațiul dvs. pentru a înmuia un colț, alegeți un albastru dramatic pentru o strălucire regală puternică, adăugați un albastru strălucitor pentru o notă de culoare electrică sau rămâneți cu o nuanță neutră pentru o culoare primitoare pentru a picta pereții.

Albastrul este, de asemenea, de preferat, deoarece funcționează ca un compliment pentru aproape orice culoare de pe volan. Iubim albastrul și albul împreună, dar albastrul se împerechează excelent și cu culori strălucitoare cu care sunt uneori dificil de lucrat (cum ar fi verde, portocaliu sau fucsia) și cu mai multe materiale, precum lemnul și metalele.

5 motive sa folosesti albastru in decorarea casei

Albastrul nu vă va copleși designul

Puteți folosi mai multe nuanțe de azur sau bleumarin în aceeași cameră și obțineți un aspect care este atât uimitor, cât și accesibil. Deoarece albastrul are o paletă atât de versatilă, așa cum am menționat mai sus, puteți pune mobilier și decor colorat într-o cameră albastră folosind țesături de nuanțe similare, iar ochii tăi nu se vor simți prea copleșiți! (Aceasta fiind spuse, încurajăm întotdeauna încorporarea neutrelor într-o cameră pentru cel mai bun echilibru vizual).

Albastrul este deja culoarea ta preferată

Este acest lucru adevărat pentru tine? Pentru că este adevărat pentru aproximativ 45% dintre bărbați și 35% dintre femei, făcând albastrul cea mai populară culoare preferată pentru ambele sexe. Acestea sunt cunoștințe grozave de avut ca designer. Dacă lucrați la un proiect comercial care trebuie să fie universal atrăgător sau dacă aveți doar un client dificil care nu-ți place alegerile de culoare… încearcă albastrul. Şansele sunt în favoarea ta.