Pantone – Culoarea anului 2022

Culoarea Anului 2022 de la Pantone, Very Peri, este o recunoastere către inovație și schimbare.

„Culoarea Pantone a anului reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimând ceea ce oamenii caută, acea culoare poate spera să răspundă”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului de culoare Pantone.

De ce să nu alegeți o culoare existentă, așa cum a făcut institutul în anii trecuți? „Crearea unei noi culori pentru prima dată în istoria programului nostru de culoare a anului Pantone reflectă inovația și transformarea globală care are loc”, a adăugat Pressman.

„Pe măsură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca o formă critică de comunicare și ca o modalitate de a exprima și de a afecta idei și emoții și de a se angaja și de a conecta, complexitatea acestei noi nuanțe albastre infuzate de roșu-violet evidențiază posibilitățile expansive care se află în fața noastră. „

Din 2000, echipa de experți în culoare a Pantone a analizat tendințele de culoare și influențele din divertisment, artă, modă, design, călătorii și alte inspirații ale stilului de viață pentru a ajunge la o culoare care evidențiază tendințele globale de top.

Pantone a ales două culori pentru 2021 – după un an deosebit de dureros, Ultimate Grey a simbolizat o liniște liniștită și o rezistență, în timp ce Illuminating, un galben unt vesel, reflecta soarele și optimismul cu privire la un mâine mai bun. Câștigătorii din ultimii ani includ Classic Blue, Living Coral, Ultra Violet și Greenery.

În ultimii doi ani, Pantone a colaborat cu spațiul captivant de artă digitală Artechouse din New York City pentru a-i scufunda pe oaspeți în Culoarea Anului. Anul acesta, a servit drept fundal pentru anunțul companiei Culoarea Anului și va întâmpina publicul la o expoziție cu tematică foarte peri anul viitor.