Ce semnifica culoarea mov

Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare

Culoarea mov de-a lungul secolelor

In Evul Mediu, movul era considerat culoarea regilor, fiind asociat bogatiei, maretiei, vitei nobile. In Crestinism, aceasta culoare a fost asociata patimilor lui Iisus. In Imperiul Bizantin, imparatesele nasteau intr-o camera mov, iar imparatii nascuti in camerele mov primeau un statut aparte.

Culoarea celei de-a saptea chakre

Si pentru ca tot vorbim despre trezire spirituala si vindecare, amintim faptul ca cea de-a saptea chakra, chakra coroanei, este reprezentata prin culoarea mov. Aceasta chakra reprezinta conexiunea noastra cu Divinitatea, puntea de legatura cu Universul, si este asociata onoarei, respectului de sine si sperantei.

Chakra coroanei este cel mai puternic centru energetic al corpului. Aceasta ne faciliteaza accesul la stari inalte ale constiintei si ne deschide mintea catre lucrurile care sunt dincolo de puterea noastra de perceptie.

Ce semnifica culoarea mov

Culoarea mov simbolizeaza, printre altele, spiritualitatea, pocainta, reculegerea, intelepciunea si iubirea. Fiind o culoare rece, este asociata adesea cu indiferenta si nepasarea.

Movul este, de asemenea, asociat romantismului si pasiunii. Este culoarea persoanelor atrase de latura spirituala, carora le place sa invete continuu si sa descopere lucruri despre vietile personalitatilor marcante.

Aceasta culoare are nenumarate efecte benefice la nivel mental si fizic. Astfel, movul calmeaza fricile, favorizeaza detoxifierea organismului, intareste sistemul imunitar si regleaza tensiunea arteriala. De asemenea, are efecte benefice asupra sistemelor osos si nervos. La nivel spiritual, movul are efecte purificatoare.

Trasaturile de personalitate ale celor care prefera culoarea mov

Acum ca ai aflat ce semnifica culoarea mov, descopera si trasaturile de personalitate ale celor care iubesc aceasta culoare.

Persoanele care se simt reprezentate de culoarea mov sunt creative, firi artistice si neconventionale, tolerante. Au o sensibilitate crescuta, ceea ce le face vulnerabile. Sunt oameni secretosi, avand multe trasaturi contradictorii. Sunt onesti si sinceri, calitati pe care le cauta si la cei din jur.

De notat faptul ca movul este culoarea reprezentativa a zodiei Fecioara, semnificand melancolia specifica nativilor acestui semn zodiacal.