Ce semnifica culoarea galben

Care sunt trasaturile de personalitate ale celor care adora culoarea galben

Culoarea galben este placuta vederii, iar persoanele care imbraca tinute in aceasta culoare reusesc sa atraga cu mare usurinta atentia asupra lor. Afla, din randurile care urmeaza, ce semnifica culoarea galben si ce trasaturi de personalitate au oamenii care prefera aceasta culoare.

Despre starea interioara a persoanelor care prefera aceasta culoare putem spune doar atat: sunt extrem de pozitive, vesele, stiu sa se bucure de micile placeri ale vietii.

Galbenul de-a lungul timpurilor

Inca din cele mai stravechi timpuri, galbenul a fost asociat cu soarele, cu abundenta, dar si cu setea de cunoastere.

In China, galbenul este asociat fericirii, gloriei și intelepciunii. Primul impărat chinez s-a numit Imparatul Galben. Ultimul imparat al Chinei, Puyi (1906 – 1967), a scris in autobiografia sa despre obiectele care l-au inconjurat inca de cand era copil si care erau de culoare galben.

In Islam, galbenul simbolizeaza intelepciunea, iar in Europa Medievala – ratiunea.

Ce semnifica culoarea galben

Din timpuri stravechi, galbenul a fost asociat cu gelozia si cu temperamentul coleric. Pe langa aceasta simbolistica de care multi dintre noi avem cunostinta, galbenul mai este asociat cu intuiția, cu suspiciunea, cu presimtirea care este, totusi, dublata de inspiratie divina.

Iata, asadar, ce semnifica culoarea galben. Mai mult, din punct de vedere psihologic, galbenul este considerat cea mai vesela culoare din spectru. Atunci cand vrei sa simti optimism si bucurie, imbraca tinute galbene. Este o culoare care, pe langa faptul ca te va face sa te simti mult mai bine, va atrage atentia asupra ta. Daca esti genul de persoana careia ii place sa se afle in centrul atentiei, hainele si accesoriile galbene sunt tot ceea ce ai nevoie.

Trasaturi de personalitate ale oamenilor care prefera galbenul

Acum ca ai aflat ce semnifica culoarea galben, descopera si trasaturile de personalitate ale oamenilor a caror culoare preferata este aceasta.

Aceste persoane au o lista lunga de calitati: sunt optimiste, originale, intelepte, inteligente, empatice, generoase, responsabile, au o imaginatie bogata, idealuri inalte si un simt al umorului foarte dezvoltat. De asemenea, sunt prieteni de incredere si tind mereu sa se autodepaseasca.

Curiozitati despre culoarea galben

Galbenul este cea mai deschisa si cea mai vizibila culoare din spectrul cromatic. Dat fiind faptul ca este si cea mai stralucitoare, ochiul o distinge inaintea celorlalte culori.

Galbenul poate fi distins chiar si de persoanele care se confrunta cu forme usoare de orbire. Acesta este motivul pentru care aceasta culoare este folosita, adesea, la girofarurile masinilor de interventie.

De retinut ca expunerea excesiva a ochilor la galbenul stralucitor poate irita ochii.