6 secrete de shopping ca un designer interior

În calitate de iubitori de design, cumpărăturile pentru decorarea casei sunt unul dintre hobby-urile noastre preferate – da, chiar dacă excelam la window-shopping. Mai există ceva atât de satisfăcător în a te plimba printr-un magazin de mobila sau a scrolla printr-un site web și a te gândi la potențialul unei piese de decor. Unde s-ar duce? Cu ce ​​l-am stiliza? Cum poate transforma această piesă o cameră?

Dar, deși credem că suntem destul de buni la cumpărături pentru decorarea casei, știm că există întotdeauna spațiu pentru a afla mai multe. Și cine mai bun profesor decât designer de interior? Acești profesioniști sunt experți la domiciliu care fac totul, de la maximizarea suprafeței unei camere pentru a evidenția caracteristicile arhitecturale ale unei case. Când vine vorba de cumpărături pentru decorarea casei, designerii de interior se gândesc la calități pe care nici măcar nu le-am luat în considerare.

01. Creați un plan și respectați-l

Decorarea unei camere goale poate fi părți egale exaltante și copleșitoare. Un spațiu liber are un potențial nesfârșit, dar este ușor să fii cuprins de toată emoția și să cumperi articole care nu se potrivesc nevoilor tale. A avea un obiectiv și a înțelege ceea ce încercați să atingeți vă va pregăti pentru succes. Luați în considerare stilul dvs. de viață și camerele pe care doriți să le proiectați.

O cameră specială poate îndeplini mai multe scopuri. Pentru unii, o cameră de zi poate fi o oază pentru Netflix, în timp ce alții ar putea dori să creeze o zonă de divertisment. Dar, indiferent de viziunea dvs., un lucru este sigur: doriți să vă faceți spațiul cât mai funcțional posibil.

Indiferent de articolele pe care le veți achiziționa pentru casa dvs., asigurați-vă că sunt mai mult decât frumoase: asigurați-vă că își îndeplinesc scopul destinat. Nu subestimați importanța acestui lucru. Petrecerea timpului adresându-vă întrebările corecte și înțelegerea obiectivelor dvs. vă va ajuta să creați casa pe care o iubiți.

Când cumpărați decor pentru casă, este minunat să cititi cartea lui Marie Kondo – dar, în loc să vă întrebați dacă o lampă sau o consolă scânteie bucurie, întrebați-vă dacă vă ajută să vă realizați viziunea.

02. Gasiti o piesa statement

Contrar opiniei populare, nu fiecare piesă din casa ta poate fi statetment piece. Este important să te gândești la factorul tău „wow” și să creezi un accent distinct în casa ta. Când încercați să creați un aspect nou, găsiți o singură piesă care să fie inspirația camerei. Ar putea fi o piesă mare de mobilier, cum ar fi o canapea, un covor, o lampă de care te-ai îndrăgostit sau un accesoriu la care nu poți înceta să te gândești. Odată ce ați găsit acea piesă de bază pentru camera dvs. adăugați accente reduse.

Totul este să păstrezi ochiul în mișcare prin cameră și să echilibrezi punctele de interes. Piesa dvs. statement ar putea aduce o anumită personalitate spațiului dvs., dar acele elemente de accent vă vor lăsa ochiul să se odihnească.

03. Mixează și potrivesc stilurile de design

Cine a spus mai întâi că opusele atrag a vorbit cu siguranță despre decorul casei. Piesele improbabile pot oferi într-adevăr un spațiu care să atragă. Nu vă fie teamă să amestecați aspectul și stilurile. Este o oportunitate de a va arăta personalitatea.

04. Măsurați-vă spațiul

Când vine vorba de mobilier și accesorii pentru casă, dimensiunea contează. Înainte de a vă gândi la cumpărarea unei piese de mobilier noi, este important să măsurați dimensiunile camerei dvs. Dacă doriți să cumpărați piese mai mari, cum ar fi o canapea, o măsuță de cafea, un bufet sau rafturi de cărți, vă recomandam cu tărie să măsurați corect și să faceți un plan al spațiului dvs. Acest lucru vă va asigura că piesele dvs. se potrivesc și funcționează corect.

Deși este important să țineți cont de dimensiunea tuturor mobilelor dvs., nu ar trebui să vă zgârciți niciodată în mod special pe covoare. Covorul este ancora și un mobilier critic în orice cameră. Vrei ca covorul să fie cât mai mare posibil, astfel încât camera să se simtă mai expansivă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acoperirea podelelor din lemn, deoarece ochiul vă va percepe podeaua în jurul perimetrului camerei, în timp ce covorul îmbunătățește aspectul general.

05. Design în limita bugetului

Vorbind despre bugetul dvs., este imperativ să știți cât doriți să cheltuiți înainte de a începe să faceți cumpărături. Faceți o listă cu toate lucrurile pe care doriți să le achiziționați, apoi verificati pentru a avea o perspectivă asupra intervalelor de preț ale fiecărei piese, pentru a vă asigura că bugetul dvs. este realist.

06. Accentuează cu accesorii

Să recunoaștem: accesoriile pentru casă sunt adesea puse pe proverbialul backburner. Cu toate acestea, aceste piese au adesea cel mai mare impact, de la ramele de pe noptieră la lămpile sculpturale de masă până la oglinda atârnată în hol.

Dublarea accentelor dvs. mai mici vă poate crea sau sparge spațiul. Până când mulți oameni se gândesc la accesorii pentru casa lor, și-au cheltuit deja bugetul. Accesoriile ajută cu adevărat la transformarea unei case într-o locuinta și ar trebui să li se acorde atenția și concentrarea la fel de mare ca piesele mai mari, aparent mai importante.

Un accesoriu atent și bine plasat, indiferent dacă este vorba despre o lampă, o piesă sculpturală, o tavă, o cutie sau o vază, poate schimba senzația unei camere și poate puncta aspectul pe care încercați să îl obțineți într-un mod unic pentru dvs.