Utilizări și beneficii ale uleiului de lavandă

Descrierea produsului cu ulei esențial de lavandă

Cu o aromă distinctă și nenumărate aplicații, Lavanda a fost folosită de secole. În antichitate, romanii și egiptenii foloseau Lavanda ca parfum și pentru scăldat și gătit. De atunci, mulți au descoperit nenumăratele beneficii pe care le are Lavanda – folosind ulei esențial de Lavandă local pentru piele, intern pentru a ușura sentimentele de tensiune și a promova somnul odihnitor și multe altele.

Utilizări și beneficii ale uleiului esențial de lavandă

Fie că încercați să calmați iritarea pielii sau să hrăniți doar pielea delicată, există multe utilizări ale uleiului esențial de lavandă pentru piele. Proprietățile liniștitoare ale uleiului esențial de lavandă l-au făcut o opțiune populară pentru produsele de îngrijire a pielii, bricolajele de îngrijire a pielii la domiciliu și aplicarea locală simplă.

Puteți, de asemenea, să vă curățați și să vă hrăniți pielea făcându-vă acasă propria mască de argilă cu ulei esențial de lavandă.

Ai un ghiveci de potpourri care și-a eliminat mirosul? Nu-l aruncați! Puteți utiliza aroma uimitoare a uleiului esențial de Lavandă adăugând câteva picături la un amestec de potpourri care ar putea folosi o mică revitalizare.

Mâinile tale sunt în permanență afectate de piele uscată și cuticule cu aspect nesănătos? Realizarea unei creme de cuticule de casă cu ulei esențial de Lavandă este o modalitate excelentă de a readuce umezeala și aspectul sănătos în unghiile tale. Puteți utiliza, de asemenea, această cremă pe mâini, buze sau oriunde aveți pete uscate.

Un beneficiu aromatic pentru care uleiul esențial de lavandă este cunoscut pe scară largă este capacitatea sa de a promova o atmosferă relaxantă care duce la un somn odihnitor. Proprietățile calmante ale uleiului contribuie la crearea unui mediu senin care este optim pentru a se odihni bine și a rămâne adormit. Vă întrebați cum puteți folosi uleiul esențial de lavandă pentru a vă ajuta să vă relaxați pentru un somn mai bun? Adăugați câteva picături la perne sau lenjerie de pat, astfel încât să inspirați aroma în timp ce dormiți. De asemenea, puteți aplica ulei esențial de lavandă pe fundul picioarelor ca parte a unui ritual relaxant de culcare.

Expunerea la soare este bună, dar prea mult poate provoca iritarea pielii. Din fericire, uleiul esențial de lavandă deține multe proprietăți calmante care sunt perfecte pentru calmarea iritațiilor ocazionale ale pielii. Dacă ați petrecut puțin prea mult timp la soare și vă găsiți pielea iritată, ajungeți la o sticlă de ulei de lavandă.

În plus față de proprietățile sale aromatice calmante, uleiul esențial de lavandă poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea sentimentelor de tensiune atunci când este utilizat intern. Indiferent dacă îl difuzați sau îl luați intern, acest ulei poate fi utilizat la sfârșitul unei zile lungi, impozitare. Parfumul său ușor, floral, te va face să te simți în largul tău și liniștit din punct de vedere emoțional. Vă poate ajuta, de asemenea, să vă relaxați și să mergeți într-un somn liniștit atunci când este luat intern.

Fie că aveți copii, animale de companie sau doar multe lucruri care se întâmplă în casa dvs., mirosurile nedorite se pot strecura în aproape orice cameră. Din fericire, aroma proaspătă, pudră, florală a uleiului esențial de Lavandă poate scăpa de mirosurile mușchite și înțepătoare care ar putea să vă bântuie acasă. Combinați-l cu apă într-o sticlă de pulverizare pentru a crea o soluție instantanee pentru mirosurile nedorite care vă pot afecta casa sau lucrurile. Pulverizați o ceață ușoară din mașină, dulapul de lenjerie, pe saltea sau în orice alte zone care ar putea folosi unele împrospătări.

Da, Lavanda este venerată pentru proprietățile sale calmante, liniștitoare și relaxante, dar este, de asemenea, utilizată pe scară largă în gătit pentru gustul și parfumul său. Puteți folosi ulei esențial de lavandă atunci când gătiți pentru a înmuia aromele citrice în sosurile de lămâie pentru pui sau pește, marmelade, salate de citrice și multe altele. Uleiul esențial de lavandă va adăuga, de asemenea, o întorsătură aromată la marinate, produse de patiserie și deserturi.